![]() |
Zeytinyağlı Pırasa - 1 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Pırasa - 1Zeytinyağlı Pırasa Tarifi - Zeytinyağlı Pırasa Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Pırasa Malzemeleri Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 1+1/2 kilo pırasa ![]() 1 bardak zeytinyağı, 1/2 kahve fincanı pirinç, 2 baş soğan, 2 körpe havuç, 1 çay kaşığı toz şekeri, yeteri kadar tuz, 1-1+1/4 bardak su ![]() Yapımı: Pırasanın dış yapraklan temizlenir, yeşilliğinin uç kısımları kesilip atılır, parmak uzunluğunda parçalara kesildikten sonra bol akarsuda yıkanır ![]() ![]() Bir tencereye zeytinyağı dökülür, ince ince doğranmış soğan tencereye atıldıktan sonra tahta kaşıkla beş dakika kadar karıştırılarak soğanlar kuvvetli bir ateşte kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pırasalar pişince tencere ateşten indirilir ve bir kenarda soğumaya bırakılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|