Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayvalı, kereviz, zeytinyağlı

Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz



Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Tarifi - Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Malzemeleri


MALZEMLER


4 adet orta boy kereviz (varsa bir kaç ince dalı ve yaprağı)

1 adet orta boy patates

Ayva (patatesle aynı miktarda)

1 yemek kaşığı limon suyu

1 adet orta boy kuru soğan

60 ml (1/4 cup) riviera zeytinyağı

1 adet iri portakalın suyu

Yarım limonun suyu (az ekşi seviyorsanız, daha az; çok ekşi seviyorsanız daha çok kullanın)

Çok iyi kalite sızma yağ

Deniz tuzu


YAPILIŞI


Orta boy bir kaseye su doldurun İçine bir yemek kaşığı limon suyu ekleyin

Kerevizlerin kabuklarını biraz derince soyun Tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğrayın Limonlu suyun içine atın Kerevizin taze dallarını ve küçük yapraklarını yıkayın Küçük küçük doğrayıp, bir köşeye ayırın

Aynı şekilde, patatesin ve ayvanın kabuklarını soyun Hepsini tavla zarı büyüklüğünde, küp küp ve eşit miktarda doğrayın Onları da limonlu suyun içinde bekletin

Bu arada, orta boy tencereye riviera zeytinyağını koyun, orta ateşte hafifçe kızdırın Çok çok küçük doğradığınız soğanı ve bir çay kaşığı deniz tuzunu yağa ekleyin Soğanlar şeffaflaşana kadar pişirin

Suyun içindeki sebzeleri iyice süzdürün ve bir köşeye ayırdığınız dallar ve yapraklarla beraber tencereye ekleyin Orta ateşte, soğanla ve yağla kaplanana kadar kavurun Sebzeler hafifçe tencerenin dibine tutunmaya başladıklarında, portakal ve limon suyunu ekleyin

Bir parça fırın kağıdını elinizin içinde buruşturun ve sebzelerin üzerini kapatın Tencerenin kapağını da kapattıktan sonra, ocağı yavaşa alın ve 25 -30 dakika pişirin Bu sürenin sonunda bütün sebzeler ve ayva yumuşayacak ve tencerenin dibinde sadece yağ ve çok az sos (portakal ve limon suyu) kalacak

Ocağın altını kapatın ve tencerenin içindekiler kendi halinde soğuyana kadar bırakın

Soğuyan yemeği, servis tabağına alın Üzerine kaliteli sızma yağdan gezdirin Arzu ederseniz biraz, portakal kabuğu rendesi ve çiğ kereviz yaprağıyla çeşnilendirin Servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.