![]() |
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Ayvalı KerevizZeytinyağlı Ayvalı Kereviz Tarifi - Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Malzemeleri MALZEMLER 4 adet orta boy kereviz (varsa bir kaç ince dalı ve yaprağı) 1 adet orta boy patates Ayva (patatesle aynı miktarda) 1 yemek kaşığı limon suyu 1 adet orta boy kuru soğan 60 ml ![]() 1 adet iri portakalın suyu Yarım limonun suyu (az ekşi seviyorsanız, daha az; çok ekşi seviyorsanız daha çok kullanın) Çok iyi kalite sızma yağ Deniz tuzu YAPILIŞI Orta boy bir kaseye su doldurun ![]() ![]() Kerevizlerin kabuklarını biraz derince soyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aynı şekilde, patatesin ve ayvanın kabuklarını soyun ![]() ![]() ![]() Bu arada, orta boy tencereye riviera zeytinyağını koyun, orta ateşte hafifçe kızdırın ![]() ![]() ![]() Suyun içindeki sebzeleri iyice süzdürün ve bir köşeye ayırdığınız dallar ve yapraklarla beraber tencereye ekleyin ![]() ![]() ![]() Bir parça fırın kağıdını elinizin içinde buruşturun ve sebzelerin üzerini kapatın ![]() ![]() ![]() Ocağın altını kapatın ve tencerenin içindekiler kendi halinde soğuyana kadar bırakın ![]() Soğuyan yemeği, servis tabağına alın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|