Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sebzeler, taze, zeytinyağlı

Zeytinyağlı Taze Sebzeler

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Taze Sebzeler



Zeytinyağlı taze sebzeler Tarifi - Zeytinyağlı taze sebzeler Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı taze sebzeler Malzemeleri


Zeytinyağlı taze sebzeler |



Malzemeler


- 1 kg Sebze

- yarım su bardağı zeytinyaği

- 2 soğan

- 2 domates veya yarım kaşık salça

- 1- 2 çay kaşığı şeker

- tuz


Hazırlanışı


Sebzeler yıkanır, ayıklanır ve doğranır İnce doğranmış soğan ile zeytinyağ hafif pembe kavrulur Kabuğu soyulup doğranmış domates veya salça katılır Sebzeler ve şeker ilave edilip karıştırılır Kapak örtülüp 5- 10 dakika kavrulur Su konup orta ateşte pişirilir (1- 1,5 bardak su) Kapak aralanarak soğutulur (kurumaması ve kararmaması için) Not: 1)kabak pişirirken, sarımsak, maydanoz, dereotu koyunuz 2)pırasa ve yer elması pişirirken soğanla beraber 1- 2 doğranmış havucu kavurunuz Sebzeyi ilave edince de yarım kahve fincanı yıkanmış pirinç koyunuz 3)bakla pişirirken, 1 tatlı kaşığı un ile hazırlanmış unlu su koyunuz (baklaya salça konmaz) 4)düdüklü tencerede yemek pişirirken buharlaşma az olacağından daima daha az su konulmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.