![]() |
Pertevnihal Turşusu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pertevnihal TurşusuPertevnihal Turşusu Tarifi - Pertevnihal Turşusunun Yapımı - Turşu Yapımı malzemeler: Patlıcan, cevizici sarımsak, kırmızı acı biber, limon ve zeytinyağı ![]() Yapımı: Mümkün olduğu kadar eşit boyda ve küçüklerinden seçilmiş olan patlıcanların saplarıyla tepelerindeki yaprakların uçları kesilir ![]() ![]() ![]() Patlıcanlar yumuşar yumuşamaz sudan çıkarılarak bir hamur tahtasının üstüne düzenli bir şekilde yerleştirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doldurulmuş patlıcanlar çukur ve cam bir kaba düzenli bir şekilde yerleştirilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|