Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karpuz, tursusu

Karpuz Tursusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karpuz Tursusu



Malzemeler

Orta buyuklukte karpuz

Su

Tuz

Sirke

Seker

Karanfil ve cubuk tarcin

Tarifi

Karpuz ile hazirlayabileceginiz son derece orijinal bir tarif, karpuz tursusu Bunun için yapmaniz gereken karpuzu dilimlemek ve meyvesini ayirmak 5 santimetre uzunlugunda ve 2,5 santimetre genisliginde dogradiginiz kabuklari 5 dakika kadar hasladiktan sonra soguk suya tutun Ardindan 1,5 litre suya 100 gram tuz ekleyip kabuklari içine atin Alti saat bekletin, suyu süzüp ayni islemi iki sefer daha tekrarlayin Son defasinda kaynatma süresine birkaç dakika daha ilave edin

Daha sonra bir tencereye 650 ml elma sirkesi, 400 gram seker, 250 ml su, 2 kasik karanfil ve bir çubuk tarçin koyup kaynatin Kaynayinca kabuklari ekleyip 40 dakika kadar pisirin Kavanozlari bu karisimla doldurun, soguduktan sonra sikica kapatin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.