![]() |
Sardalya Tuzlama |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sardalya Tuzlamasardalya turşusu - hamsi turşusu - hamsi turşunun yapılışıMalzeme: 500 gr sardalya veya hamsi tuz (dişli sanayi tuzu) Yapılışı: Sardalyaları yıkayıp pullarını bıçak kullanmadan dikkatlice ayıklayın ![]() ![]() ![]() Tuzlama yapacağınız miktara bağlı olarak bir teneke veya cam kavanoz temin edin ![]() ![]() Tuzun üzerine kapatılmış filetoları bir ters bir yüz olarak dizin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Servis yapmadan önce tuzlamaları yıkayın ve iki saat elma sirkesinde bekletin ![]() ![]() Not: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() Bu yemeğe uygun diğer balıklar: Hamsi, kolyos |
![]() |
![]() |
|