Sivri Biber Turşusu Nasıl Yapılır |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sivri Biber Turşusu Nasıl Yapılırturşu yapımı - turşu nasıl yapılır - sivri biber turşusunun tarifi - biber turşusu kurma - kışlık biber turşusuMalzemeler: 3 kilo turşuluk sivri biber 3 baş sarmısak 1 su bardağı kuru nohut 2 su bardağı kaya tuzu 1 çay bardağı limon tozu 2 litre üzüm sirkesi Hazırlanışı: Biberlerimizi iyice yıkayalım Bir bıçak yardımıyla, biberlerin uç kısımlarını dilelim Turşuyu yapacağımız bidon ya da kavanozun en altına kuru nohutumuzu atıp, biberleri dolduralım Sarmısaklarımızı da ara ara biberlerle beraber atalım Sirkenin yarısını derin bir kapta limon tozu ve tuzla birlikte karıştırıp iyice özeyelim, doldurduğumuz turşu bidonunun üzerine yavaş yavaş boşaltalım Üzerinden eksik kalırsa kalan sirkeden ve çeşme suyundan katarak üzerini dolduralım Çok dolmamasına dikkat edelim ki taşma gibi bir durum olmasın 1 saat kadar bidonun kapağını açık tutup içinde hava boşluğu kalmamasını biberlerin tam yerleşmesini bekleyelim Üstten eksik kalırsa sirke ya da suyla dolduralımBidonun ağzını sıkıca kapatıp güneş görmeyecek serin ve kuru bir yerde 20 gün kadar bekleteip olgunlaşmasını bekleyelim Olgunlaşınca istediğiniz zaman kullanabilirsiniz alıntı |
|