![]() |
Domates Biberi Turşusu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domates Biberi TurşusuDomates biberi ile yapılan bu turşu, Trakya mutfağının en sevilen turşularındandır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler : * Domates biberi ( Hazırlamak istediğiniz kışlık miktarına göre dilediğiniz kadar tercih edebilirsiniz ![]() * 1 Çay kaşığı üzüm veya elma sirkesi * 1 Çay kaşığı toz şeker * 1 Çay kaşığı tuz * 1 Çay kaşığı sıvı yağ ( Ayçiçek yağı tercih edilmelidir ) Not : Sirke, şeker, tuz ve sıvı yağ ölçüsü, her bir domates biberi başına miktardır ![]() Hazırlanışı : * Domates biberlerini iyice yıkayıp kurulayın ![]() * Kapak yeri açar gibi sap kısımlarından çıkartıp, içindeki tohum yatağını temizleyin * Kışlık hazırlamak istediğiniz miktara göre temizlediğiniz domates biberlerini bir fırın tepsisine alın ![]() * Her birinin içerisine, bir çay kaşığı ölçüsünde toz şeker, tuz, sirke ve sıvı yağ ekleyip 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dk fırınlayın ![]() * Fırın ayarı olmayanlar için fırınlama süresi, domates biberlerin yumuşamaya başladığı, hafif üzerindeki kısımlar kızarmaya yüz tuttuğu zaman kadardır ![]() * Fırından çıkarttığınız yumuşamış domates biberlerini, içerisine koyduğumuz malzeme dökülmeyecek şekilde, kuru orta boy bir cam kavanoza, dik olarak üst üste hafif bastırarak, kapak yerine kadar dizin ![]() Not : Burada dikkat edilmesi gereken, kavanozun kenarlarında kalan boşluklara da sığsın diye, gelişigüzel yerleştirilmemesidir ![]() ![]() * Kapağını sıkıca kapattığınız kavanozları, br sofra bezinin üzerine ters çevirerek ( kapak yeri alta gelecek şekilde ) sofra bezini kavanozların etrafına sarın ![]() ![]() * Kapakların tutunması için bir gece beklediğiniz kavanozları açıp, turşularınızı serin direk güneş ışığı görmeyen bir yere alınız ![]() * 10-15 gün sonra turşunuz yemeğe hazır hale gelecektir ![]() |
![]() |
![]() |
|