![]() |
Sarmısak Turşusu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarmısak Turşususarımsak turşusu - sarımsak turşusu nasıl yapılırMalzeme : Yarım kilo sarmısak, 1 su bardağı sirke ![]() 1 silme yemek kaşığı kaya tuzu, 1-2 sap kereviz yaprağı, 3-4 sap dereotu ![]() Yapılışı : Sarmısakların kabuklarını ayıklayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
![]() |
Sarmısak Turşusu |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarmısak Turşususoğan ve sarımsak turşusuUygun nitelikteki hammadde çeşitleri kullanılmalıdır (Soğan için küçük, arpacık soğanlar turşu için uygundur) ![]() ![]() İşletmeye gelinceye kadar bozulmadan muhafazaları için sapları biraz üstten kesilmelidir ![]() Soğanlar bütün olarak sarımsaklar ise dilimlerine ayrılarak kabuklarından temizlenir ![]() Daha sonra dirileştirmek için bir gece temiz suda bekletilir ![]() Turşuya işlemek için soğan veya sarımsaklar tuzlu suda bir dakika kadar haşlandıktan sonra soğutularak kavanozlara yerleştirilir ve aralarına dere otu sapı veya yaprakları konur ![]() Üzerine % 5'lik sirkeli salamura ilave edilerek en üst kısma asma veya defne yaprağı konur ve kavanozun kapağı kapatılır ![]() 15 dakika kaynar suda pastörize edilerek olgunlaşması için bir müddet beklendikten sonra tüketime sunulur ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|