![]() |
Konserve Nohut |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Konserve NohutKonserve Nohut Tarifi - Konserve Nohut Nasıl Yapılır - Konserve Nohut Malzemeleri Malzemeler: 1 koserve nohut yada 3 su bardağı haşlanmış nohut 250 gr ![]() 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 büyük boy kuru soğan, 1 adet orta boy domates, 1 yemek kaşığı domates salçası, yeterince tuz, 6 su barağı sıcak su Hazırlanışı: Soğanı ve domatesi yemeklik doğrayın, kuşbaşı eti yıkayarak süzülmeye bırakın ![]() Tencereye sıvıyağı koyun, soğanları çok az tuz ekleyerek pembeleşene kadar kavurun ![]() Önce domatesi sonrada salçayı ekleyerek 2 dakika daha kavurun, en son etin tamamını ekleyin ve et suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurmaya devamedin ![]() Nohutları ve sıcak suyu ekleyerek kısık ateşte etler iyice yumuşayana kadar pişirin, ocaktan almadan 5 dk ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|