Konserve Nohut |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Konserve NohutKonserve Nohut Tarifi - Konserve Nohut Nasıl Yapılır - Konserve Nohut Malzemeleri Malzemeler: 1 koserve nohut yada 3 su bardağı haşlanmış nohut 250 gr kuşbaşı koyun eti 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 büyük boy kuru soğan, 1 adet orta boy domates, 1 yemek kaşığı domates salçası, yeterince tuz, 6 su barağı sıcak su Hazırlanışı: Soğanı ve domatesi yemeklik doğrayın, kuşbaşı eti yıkayarak süzülmeye bırakın Tencereye sıvıyağı koyun, soğanları çok az tuz ekleyerek pembeleşene kadar kavurun Önce domatesi sonrada salçayı ekleyerek 2 dakika daha kavurun, en son etin tamamını ekleyin ve et suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurmaya devamedin Nohutları ve sıcak suyu ekleyerek kısık ateşte etler iyice yumuşayana kadar pişirin, ocaktan almadan 5 dk önce tuzunu ekleyin |
|