Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bamya, turşusu, yapılışı

Bamya Turşusu Yapılışı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bamya Turşusu Yapılışı



Bamya - Bamya Turşu - Turşu Nasıl Yapılır - Bamya Turşusu Hakkında

Bamya, sarmısak, erik ve havucu, turşu yapacağınız kavanoza kat kat dizin Aralarına kereviz tohumu ve karabiber tanelerinden atın En üste limon dilimleri ve maydanoz dallarını koyun Su, sirke ve limon suyunu karıştırın (Hazırladığınız su, karışımın üzerine çıkmalı, gerekirse su ilave edin) Kavanozdaki suyu malzemeler kavanozda kalacak şekilde süzün, içine tuz, şeker, limon kabuklarını katın ve 10 dakika kaynatıp, ılıtın Ilınan suyu bamyaların üzerine döküp, kavanozun ağzını sıkıca kapatın Yan yatırıp, serin bir yerde 8- 10 gün çevire çevire muhafaza edin 15 gün sonra servis yapabilirsiniz


4 kişilik

* 250 gr bamya

* 10 diş sarmısak

* 1 su bardağı erik

* 1/2 adet havuç (ince parmak doğranmış)

* 1 çorba kaşığı kereviz tohumu

* 10-15 adet tane karabiber

* 2 adet limon (1 adet limon kabuğu dilimlenmiş,

* 1 adet limonun suyu sıkılmış)

* 2 dal maydanoz

* 1 su bardağı su

* 1/2 çay bardağı sirke

* 1 tatlı kaşığı tozşeker

* 3 tatlı kaşığı tuz


Ayşe Tüter

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.