![]() |
Kuşkonmaz Turşusu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuşkonmaz Turşusukuşkonmaz turşusu tarifi - kuşkonmaz turşusu nasıl yapılır - kuşkonmaz turşusu yapımı Malzemeler: 1 demet kuşkonmaz, 2-3 adet havuç, 5 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kişniş, 1 tatlı kaşığı tane karabiber, 1 kaç dal kereviz yaprağı, 2 adet defne yaprağı ![]() Hazırlanışı: Salamurayı hazırlayın ve bekletin ![]() Kuşkonmazların kaba, kalın köklerini kesin ![]() ![]() ![]() Buharlı pişirici de, havuç ve kuşkonmazları bir arada; eriyip dağılmayacak, hafif dişe dokunacak şekilde pişirin ![]() Steril edilmiş kavanozun altına 1 adet defne yaprağı, sarımsak ve kişniş ile karabiberin yarısını koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Salamurayı bütün malzemelerin üzerini örtecek şekilde ekleyin, elinizle üstten sebzelere biraz bastırın ve havasını çıkartın ![]() ![]() 10 gün içinde turşunuz yenmeye hazır olacaktır ![]() Salamurası için: Kavanoza koyacağınız suyun 3/1'i kadar sirke, tuz ve suyu bir kapta ısıtın, tuzun erimesini sağlayın ![]() ![]() Su miktarını ayarlamak için; içini doldurup hazırladığınız kavanozu ağzına kadar, sadece su ile doldurun, bu suyu bir sürahiye geri boşaltın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|