Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karışık, turşu

Karışık Turşu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karışık Turşu



Karışık Turşu Tarifi - Karışık Turşu Nasıl Yapılır - Karışık Turşu Malzemeleri




Malzemeler


4 adet acur


3 adet havuç


5-6 adet sivribiber


2-3 baş sarmısak


5-6 adet yeşil domates


4-5 adet kırmızı domates


bir küçük baş lahana


kereviz sapı ve yaprağı


yarım demet maydanoz


1 çay bardağı kaya tuzu


1 çorba kaşığı limon tuzu


1 çorba kaşığı şeker


yarım su bardağı sirke


1 adet aspirin


yarım fincan sıvıyağ



Hazırlanışı


Sebzeleri güzelce yıkayıp ayıklayın Çatalla sebzelerin ortalarına birkaç delik açın Kavanozun dibine acurları yerleştirin Sırasıyla aralarına ikiye bölünmüş sarmısak dişlerini yerleştirerek havuçları, yeşil domatesleri, sivri biberleri, lahanaları, maydanozları, kereviz sap ve yapraklarını ve kırmızı domatesleri kavanoza istifleyin Turşu için kullanacağınız suya tuzu katıp kaynatın ve soğumaya bırakın Bu suya limon tuzu, sirke, şeker ve aspirini ekliyip karıştırın Kavanoza bu suyu dökün Üstüne de küf yapmaması için sıvıyağı ekleyin ve kavanozun kapağını sıkıca kapatıp 10-15 gün bekletin



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.