![]() |
Karnıbahar Turşusu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karnıbahar TurşusuKarnıbahar Turşusu Tarifi - Karnıbahar Turşusu Nasıl Yapılır - Karnıbahar Turşusu Malzemeleri KARNIBAHAR TURŞUSU MALZEMELER 1 adet küçük karnıbahar 1 çay bardağı üzüm sirkesi yarım baş sarımsak 2 adet acı sivri biber (arzuya bağlı) 3 yemek kaşığı yemeklik tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker tahmini su YAPILIŞI Karnıbaharı bıçak yardımıyla çiçek çiçek ayırın bir tencereye koyun karnıbaharların üzerleri kapanacak şekilde su koyun tencereyi ocağa alın 5 dakika kadar karnıbaharı kaynatın ocağı kapayın soğumaya bırakın soğuyunca karnıbarları sığabilecek bir kavanoza veya pet bir turşu bidonuna koyun üzerine tuzunu toz şekerini sarımsağını biberleri büyükce doğrayan ekleyin kavanoz dolana kardarda su koyun kavanozun kapağını kapatın güneş almayan bir yerde ekşimesi için bekletin afiyet olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|