Şeftali Konservesi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şeftali KonservesiŞeftali Konservesi Tarifi - Şeftali Konservesi Nasıl Yapılır - Şeftali Konservesi Malzemeleri Malzeme Listesi 1 Kilogram Şeftali (Sarı) 500 Gram Şeker (Toz) 1 Adet Limon 1 Çubuk Tarçın Şeftali Konservesi Nasıl Yapılır? DİKKAT DİNLENDİRME SÜRESİ 3AYDIR ! 1 Geniş bir tencerede su kaynatın Şeftalileri kaynar suya atıp, 1 dakika bekletin (yumuşamaları için) 2 Kabukları yumuşamış şeftalilerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın İkiye ya da dörde bölün 3 Başka bir tencereye su doldurun ve bir limonu sıkın Şeftalileri bu suyun içine atın 4 Bir litre suyu (4 su bardağı) içine şeker ve tarçın ekleyerek 10 dakika kaynatın 5 Şeftaliler şeker ve tarçını kaynamış suya ekleyerek 5 dakika pişirin 6 Süre sonunda şeftalileri delikli bir kepçeyle sudan çıkarıp, 500 gram kapasiteli sıkı kapanan kavanozlara yerleştirin 7 Kalan şurubu kaynatarak iyice koyulaştırın ve koyulaşan şurubu şeftalilerin durduğu kavanozlara doldurun 8 Yüksek kenarlı bir tencerenin içine bir ızgara yerleştirin 9 Bunun üzerine birbirine değmeyecek şekilde, henüz sıcak olan kapağı kapatılmış kavanozları dizin 10 Tencereye kavanozların üzerine 5 santimetre çıkacak kadar sıcak su doldurun 11 Suyu kaynatın ve kavanozları sterilize etmek için 20 dakika daha kaynatmaya devam edin 12 Sıcak su dolu tencereyi kavanozların cam kısımlarına direkt olarak gelmeyecek şekilde soğuk suyun altında tutun 13 Kapaklarına dokunmadan, kavanozları soğutun ve 3 ay içerisinde yemek üzere saklayın Afiyet Olsun |
|