Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sosu, şeytan

Şeytan Sosu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeytan Sosu



Şeytan Sosu - (6 Su Bardağı)



Gerekli Malzemeler :


1 Su Bardağı Beyaz Şarap

1 Çorba Kaşığı Sirke

1 Arpacık Soğanı (ince doğranmış)

1 Kahve Kaşığı Kekik

1/4 Defne Yaprağı

1 Kahve Kaşığı Karabiber

1 1/4 Su Bardağı İspanyol Sosu

1 Kahve Kaşığı Kırmızıbiber

1 Çorba Kaşığı M



Hazırlanışı:



Klasik bir Fransız sosu olan şeytan sosu, genellikle ızgara piliç, balık yada etle servis edilir

Şarap, sirke, arpacık soğanı, kekik, defne yaprağı ve karabiberi orta boy bir tencereye koyunuz Karışımı orta ateşte bir taşım kaynattıktan sonra, ateşi biraz kısıp 15 dakika daha, sos 1/3 ünü çekene kadar kaynatmaya devam ediniz İspanyol sosunu ekleyip, ağır ateşte 5 dakika daha pişiriniz

Tencereyi ateşten alıp, karışımı temiz bir tülbentten süzerek (tülbentle kalın posayı atınız) ısıtılmış bir sos kabına boşaltınız Kırmızıbiberi ve maydanozu ekleyip karıştırdıktan sonra, ızgara yemeklerinizin yanında servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.