![]() |
Şeytan Sosu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeytan SosuŞeytan Sosu - (6 Su Bardağı) Gerekli Malzemeler : 1 Su Bardağı Beyaz Şarap 1 Çorba Kaşığı Sirke 1 Arpacık Soğanı (ince doğranmış) 1 Kahve Kaşığı Kekik 1/4 Defne Yaprağı 1 Kahve Kaşığı Karabiber 1 1/4 Su Bardağı İspanyol Sosu 1 Kahve Kaşığı Kırmızıbiber 1 Çorba Kaşığı M Hazırlanışı: Klasik bir Fransız sosu olan şeytan sosu, genellikle ızgara piliç, balık yada etle servis edilir ![]() Şarap, sirke, arpacık soğanı, kekik, defne yaprağı ve karabiberi orta boy bir tencereye koyunuz ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, karışımı temiz bir tülbentten süzerek (tülbentle kalın posayı atınız) ısıtılmış bir sos kabına boşaltınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|