![]() |
Yeni Türk Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeni Türk MutfağıYeni Türk Mutfağı Közde Biber ve Yer Elması Sosu Yatağında Çılbır Çılbır, su içinde haşlanıp (poşe edilip) katılaştırılmış yumurta içinin üzerine sarmısaklı yoğurt dökmekten ibaret, çok basit bir yemektir ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler (4 kişilik): 4 yumurta 5 çorba kaşığı süzme yoğurt 4 adet kırmızı kapya biberi 1 iri boy olgun domates 4 adet yer elması, soyulup jülyen doğranmış 2 çorba kaşığı doğranmış soğan 1+1 diş dövülmüş sarmısak 1 tatlı kaşığı taze yaban kekiği (thyme) yaprağı 1 çorba kaşığı taze limon suyu 1/2 bardak sızma zeytinyağı 1 tutam pul biber Tuz-taze çekilmiş karabiber Yapılışı Biberleri ocak üzerinde közleyin, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Servis için: Önceden ısıtılmış tabakların ortasına biberli karışımdan koyun ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|