![]() |
Hindi Eti İçin Terbiye Sosu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindi Eti İçin Terbiye SosuMALZEMESİ 2 adet orta boy limonun suyu ve 1 limon kabuğunun rendesi 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 2 adet sarmısak (dövülmüş) Yarım yemek kaşığı kekik Yarım çay kaşığı tuz, karabiber ve kimyon TARİF Yukarıdaki tüm malzemeler derin ve yayvan bir karıştırma kabına boşaltılıp, karıştırılır ![]() Hindi etleri içine koyularak, her taraflarının bu sosla iyice kaplanması sağlanır ![]() Pişirmeden 25-30 dakika önce bu sosa yatırmanız yeterli olacaktır ![]() İster yağda, ister yağsız tavada, fırın ızgarada veya barbeküde, her bir yüzünü 7şer dakika pişirerek servise sunabilirsiniz ![]() Pişen hindi eti pembe rengini kaybedip, kahverengi sarı rengi dönüşecektir ![]() |
![]() |
![]() |
|