Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mimoza, sosu

Mimoza Sosu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mimoza Sosu



MALZEME:


3 Adet Yumurta

1 Çorba Kaşığı Sirke

1 Çorba Kaşığı Kapari

1 Demet Maydanoz

Yeteri Kadar Zeytinyağı

Yeteri Kadar Tuz


YAPILIŞI:


Bir yumurta tuzlu kaynar suya atılır ve katı olarak pişirilir Soğuyunca kabuğu ayıklanır Beyazı sarısından ayrılır Beyazı küçük parçalara doğranır Sarısı ezilir, üzerine kalan çiğ yumurtaların sarısına dökülür Çırparken sirke, yeteri kadar zeytinyağı ve tuz katarak bir mayonez yapılır ( Bu mayonezde limon suyunun yerini sirke almıştır) Mayonez koyu bir kıvama gelince çırpmaya ara vermeden ince kıyılmış maydanozla kapariler katılır Son olarak ince ince doğranmış yumurta beyazları katılır ve Mimoza Sosu, haşlanmış herhangi bir balık yemeği üzerine dökülerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.