Mimoza Sosu |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mimoza SosuMALZEME: 3 Adet Yumurta 1 Çorba Kaşığı Sirke 1 Çorba Kaşığı Kapari 1 Demet Maydanoz Yeteri Kadar Zeytinyağı Yeteri Kadar Tuz YAPILIŞI: Bir yumurta tuzlu kaynar suya atılır ve katı olarak pişirilir Soğuyunca kabuğu ayıklanır Beyazı sarısından ayrılır Beyazı küçük parçalara doğranır Sarısı ezilir, üzerine kalan çiğ yumurtaların sarısına dökülür Çırparken sirke, yeteri kadar zeytinyağı ve tuz katarak bir mayonez yapılır ( Bu mayonezde limon suyunun yerini sirke almıştır) Mayonez koyu bir kıvama gelince çırpmaya ara vermeden ince kıyılmış maydanozla kapariler katılır Son olarak ince ince doğranmış yumurta beyazları katılır ve Mimoza Sosu, haşlanmış herhangi bir balık yemeği üzerine dökülerek servis yapılır |
|