İzgara Sosu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İzgara Sosufransız sosu - tavuk sosuMalzemeler: 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 1 soğan (ince doğranmış) 1 diş sarımsak (dövülmüş) 150 gr (3/4 su bardağı) su 400 gr domates 1 çorba kaşığı kereviz (rendelenmiş) 2 çorba kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı sirke 2 çorba kaşığı domates salçası 1+1/2 çorba kaşığı ketçap 2 tatlı kaşığı şeker 1 çay kaşığı kekik 1 büyük defne yaprağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve kaşığı hindistancevizi rendesi Tarifi: Yağı küçük bir tencerede orta ateşte eritiniz Yağ kızınca soğan ve sarımsağı ekleyip soğanlar yumuşayıp pembeleşinceye kadar kızartınız![]() Geri kalan malzemeyi ekleyip tencerenin kapağını kapatarak, yavaş ateşte, 40 dakika pişiriniz Sosu süzüp tadarak, gerekirse biraz daha tuz ve şeker ekleyip servis ediniz![]() Not: Izgara sosu, ızgara yada tavukla servis edilir Ayrıca ızgara yaparken de etlerin üstünde kullanılabilir![]() alıntı |
|
|
|