![]() |
Kraliçe Sosu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kraliçe Sosuingiliz sosu - ingiliz mutfağından sos tarifi - tavuk sosuMalzemeler: 1 su bardağı tavuk suyu (sıcak) 1 orta boy soğan (ince doğranmış) 30 gr (1/2 su bardağı) taze ekmek içi 125 gr pişmiş tavuk eti (ince kıyılmış yada kıyma makinasından çekilmiş) 2 katı yumurtanın sarısı (ezilmiş) 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 60 gr (1/4 su bardağı) krema Tarifi: Tavuk suyunu küçük bir tencereye koyunuz ![]() ![]() ![]() Kıyılmış (yada çekilmiş) tavuk eti, yumurta sarısı, tuz ve biberi havana koyup iyice pürtüksüz olana kadar dövünüz ![]() ![]() Hazırladığınız bu püreyi soğan - ekmek içi karışımınm bulunduğu tencereye katıp, küçük bir tencerenin üstüne yerleştirilmiş tel süzgeçten süzünüz ![]() ![]() Tencereyi ağır ateşe oturtunuz ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, sosu ısıtılmış sosluğa boşaltarak servis ediniz ![]() Not: Tavuk, dana ya da kuzu etiyle servis edilebilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|