![]() |
Balık Sosu-1 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık Sosu-1Balık Sosu Tarifi - Balık Sosu Nasıl Yapılır - Balık Sosu Malzemeleri Bu sos balıklarda soğuk ya da sıcak kullanılabilir ![]() 40 gram margarin (2 çorba kaşığı) 1 tatlı kaşığı tuz 60 gram un (3/4 kahve kaşığı) Karabiber ve muskat (Hindistancevizi) 250 gram balık suyu (1 bardak) 25 gram (1 çorba kaşığı) tereyağı 1 Küçük bir kaba 2 silme çorba kaşığı yağ koyarak, orta kuvvetteki ateşte yağı eritmeli, sonra buna un ilâve ederek, tel ya da kaşıkla karıştırmak suretiyle unu sarartmadan ancak 2 dakika kadar kavurmalıdır ![]() 2 Sonra bu karışıma, azar azar olmak üzere 1 bardak da balık suyu katmak ve bir taraftan hızlıca karıştırmak suretiyle balık suyunu yağlı una yedirmeli ve karışım mahallebi kıvamına gelinceye dek karıştırarak pişirmeye devam etmelidir ![]() 3 Karabiber ve hintcevizini de kattıktan sonra ereyağını da katıp, eridikten sonra biraz daha koyulaştırmaşlı sonra ateşten almalıdır ![]() Not: Yerine göre bu sosa; kıyılmış soğan, sarımsak, limon, sirke katılabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|