![]() |
Çiğ Sebze İçin Sos Veya Dip |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çiğ Sebze İçin Sos Veya DipMALZEMESİ 1 demet maydanoz (ayıklanmış) 5-6 adet ançuez (bir çeşit balık konservesi, salamurasıdır) 3 diş sarmısak (dövülmüş) 1 dilim bayat ekmek (kabuğu çıkarılacak) 2 adet haşlanmış katı yumurta 2-3 adet orta boy salatalık turşusu 1 su bardağı zeytinyağı 2 yemek kaşığı sirke 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber TARİF Yukarıda saydığımız malzemelerin hepsi bir mutfak robotuna aktarılır ve iyice püre haline gelinceye kadar çekilir ![]() Böylece hazırladığımız sosu kaseye boşaltıp, çiğ sebzelerle beraber servise sunalım ![]() |
![]() |
![]() |
|