Tonlu Tereyağı Sosu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tonlu Tereyağı SosuTonlu Tereyağı Sosu Tarifi -Tonlu Tereyağı Sosu Nasıl Yapılır - Tonlu Tereyağı Sosu Malzemeleri Tonlu Tereyağı Sosu Kullanılacak malzeme: 150 gram tereyağı, 75 gram ton balığı konservesi ![]() Yapımı: Mümkünse ton balığının karın bölgesini kullanın çünkü yumuşaktır ve süzgeçten daha kolay geçer ![]() Ton balığı konserve kutusundan çıkarıldıktan sonra önce susuz olarak havanda iyice dövülür Sonra konservenin suyuyla karıştırılır ve ince tel süzgeçten geçirilir![]() Beri yanda tereyağını tahta bir kaşıkla iyice ezmeli Buna süzgeçten geçirilmiş ton balığını katmalı ve ikisini iyice karıştırarak çırpmalı![]() Karışımı bir yağ kâğıdına sarıp buzdolabına kaldırmalı Servis vakti tonlu tereyağını buzdolabından çıkarmalı Üstündeki yağ kâğıdını çıkarmalı İstenilen biçimler, de kesmeli ve salça ya da ordövr olarak servis yapmalı![]() |
|
|
|