![]() |
Bademli Salata Sosu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Salata SosuBademli Salata Sosu Tarifi - Bademli Salata Sosu Nasıl Yapılır - Bademli Salata Sosu Malzemeleri 2 yumurtanın sarısı 2 tatlı kaşığı şeker 15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş) 100 gr (1/2 su bardağı) süt 1/4 su bardağı sirke 2 tatlı kaşığı tuz 1 fiske pul kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı toz hardal 2 tatlı kaşığı mısır nişastası 2 yumurtanın akı 125 gr salatalık (kabukları soyulup dilimlenmiş) 60 gr badem (kabukları soyulup kıyılmış) Ateşe dayanıklı orta boy bir cam kaseyi, yarısına kadar kaynar su doldurulmuş bir tencerenin içine oturtunuz ![]() ![]() ![]() Tencereyi orta ateşe oturtup, suyu sürekli kaynar halde tutarak, sosu kalınlaşana kadar pişiriniz ![]() ![]() ![]() Bir başka orta boy kasede yumurta aklarını bir yumurta teli ya da elektrikli çırpıcı ile, sert kuleler oluşana kadar çırpınız ![]() ![]() ![]() Not: Seçkin bir sos olan bademli salata sosunu, ağzını sıkıca kapayarak bir hafta kadar buzdolabında saklayabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|