![]() |
Mader Salçasi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mader SalçasiKullanılacak malzeme : 6 çorba kaşığı (125 gram) sadeyağ, 750 gram kemik, 1 baş küçük soğan, 1 havuç, 1/2 demet maydanoz, 1/2 çorba kaşığı un, 2 kahve kaşığı dövülmemiş karabiber, 2 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası, 2 defne yaprağı, 4 diş sarmısak, 1 bardak sirke, 6 bardak et suyu veya tavuk suyu, 1 çorba kaşığı dömiglas, yeteri kadar tuz ![]() Yapımı : Bir tencereye kemiklerle 3 çorba kaşığı yağ konur ![]() ![]() ![]() ![]() Beri yanda bir kuşaneye kalan yağla halka halka doğranmış havuç, ince kıyılmış soğanla maydanoz, defne yaprakları, dövülmemiş karabiberler ve ayıklanmış sarımsaklar konur ![]() ![]() Sebzeler iyice ölünceye kadar karıştırılarak kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() Tencere hafif bir ateşe oturtulur ![]() ![]() ![]() Sebzeler yumuşayınca kemikler tencereden çıkarılır ![]() ![]() ![]() ![]() MADER SOSU Malzeme : Yarım, kilo sığır kemiği, 3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin, 1 küçük soğan, 1 küçük havuç, yarım demet maydanoz, 1 tatlı kaşığı un, karabiber, 1 çorba kaşığı domates salçası, 2 defne yaprağı, 3 diş sarmısak, tuz ![]() Yapılışı: Kemikleri beş bardak su ile tencereye oturtun ve kaynatın ![]() ![]() Bir kaba yağ koyun ve eriyince un ilave edin, hafif hafif karıştırarak esmerleştirmeden pişirin ![]() Buna azar azar et suyu ilave edin öte tarafta fındık kadar yağ ile kavurduğunuz rende soğanı da et suyuna katın ![]() Rende havucu, kıyılmış maydanozu, dövülmüş sarımsağı, karabiberi, domates salçasını, defne yapraklarını ve tuzu katıp kanştıra karıştıra pişirin ![]() Sonra defne yapraklarını çıkarıp tel süzgeçten geçirerek düzgün, pürüzsüz bir sos elde edin, etler ile servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|