Enginar İçin Kırmızı Biber Domates Sosu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginar İçin Kırmızı Biber Domates Sosuenginar sosu nasıl yapılır - enginar için sos tarifiMalzemeler: 4 enginar (hazırlanıp pişirildikten sonra, buzdolabına kaldırılarak, soğutulmuş) 2 iri kırmızı dolmalık biber 2 1/2 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 1/2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 2 domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra iri doğranmış) 1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe bağlı) 1 çorba kaşığı soğan (doğranmış) 1 diş sarmısak (ince kıyılmış) 2 tatlı kaşığı fesleğen (kıyılmış) 1 taze soğan (ayıklanıp, doğranmış) 1 1/2 çorba kaşığı sirke (1/2 tatlı kaşığı balla karıştırılmış) 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Tarifi Kırmızı dolmalık biberleri soyup, sap ve çekirdeklerini temizledikten sonra, kabaca doğrayın ![]() Ayçiçek yağı ve zeytinyağını bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak yağı ısıtın Isınınca kırmızı biber parçalarını koyup, 2 dakika sık sık karıştırarak pişirin Domatesler, domates salçası (isteğe bağlı), soğanlar, sarımsaklar ve fesleğeni ekleyin Karışımı sürekli karıştırarak, kırmızı biber parçaları yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin Taze soğanlar, ballı sirke, tuz ve karabiberi ekleyip, ateşi kısarak, sosu kırmızı biber parçaları iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 2 dakika) daha pişirin![]() Tavayı ateşten alıp, sosu bir kenarda ılındırdıktan sonra, blendır kabına aktararak, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın Sosu bir kâseye aktarıp, buzdolabına kaldırarak, 1 saat soğutun![]() Soğutma süresinin bitiminde, sosu ve enginarları buzdolabından alıp, enginarları tek tek yapraklarına ayırarak, bir tepsiye ya da bir servis tabağına dizin Uçlarına sostan birer tatlı kaşığı koyup, servis yapın![]() SERVİS ÖNERİSİ: istenirse, sos ve enginar yaprakları ayrı ayrı servis yapılıp, yapraklar sosa batırılarak yenebilir Ayrıca sos, zeytinyağlı enginar göbeği yanında servis yapılabilir![]() alıntı |
|
|
|