Sebzeli Salçalı Sos |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Salçalı SosSebzeli Sos Tarifi - Sebzeli Salçalı Sos Nasıl Yapılır - Salçalı Sos Malzemeleri Malzemeler * 1 kg Patlıcan * 1 kg Domates * 8 adet acı Sivri Biber * 1 kg salçalık Kırmızı Biber * 6 diş Sarımsak * 1 çay bardağı Su * 1/2 çay bardağı Sirke * 1/2 çay bardağı Şeker * 1/2 demet Maydanoz * 1-2 tatlı kaşığı Nane * 1/2 çay kaşığı Tarçın * Karabiber * Kimyon * Tuz * 1/2 fincan Sıvı Yağ * * 1 kavanoz Kisilik * Mutfak: Belirsiz Hazırlanışı Patlıcanların kabuklarını soyup, kuşbaşı doğrayalım Biraz tuz ekerek 20 dakika bekletelim Patlıcanları bol suda yıkadıktan sonra büyük bir tencereye alalım Domatesleri kuşbaşı, sivri biberleri küçük küçük doğrayalım Salçalık biberlerin çekirdeklerini çıkartıp, doğrayalım Sarımsakların kabuklarını soyup hepsini tencereye alalım Suyu ilave ederek ağır ateşte, sebzeler yumuşayana dek ağzı kapalı pişirelim Soğutalım İki kez k den geçirip posasmı atalım Doğranmış maydanoz, sivri biber sıvı yağ, karabiber, kimyon, tuz ve şekeri ilave edelim Salçamız koyulaşana dek kaynatalım Sıcakken kavanozlara üstte boşluk kalacak şekilde dolduralım Kapağını sıkıca kapatıp çevirelim (sızmamasına dikkat edelim) Soğuyana dek kavanoz bu şekilde kalması gerekir Afiyet Olsun |
|