Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kabak, sarmisakli

Sarmisakli Kabak

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarmisakli Kabak



Malzeme:


4 adet orta boy kabak,

3 diş sarmısak,

2 domates veya yarım fincan domates salçası,

yarım bardak sıvıyağ,

bir dilim beyaz peynir,

birkaç sap maydanoz,

tuz,

3 bardak sıcak su,
Tarif:


Kabakları kazıyın Arzuya göre halka biçiminde veya dört köşe parçalar halinde doğrayın Bir tencerede yağı kızdırın, kabuğu soyulup küçük küçük doğranmış domatesleri kızgın yağda öldürün Sonra küçük küçük doğranmış sarmısak dişlerini katın Kabağı ve tuzu da edip hepsini bir-iki dakika kadar karıştırarak kavurun Üstüne sıcak suyu ilave edip, tencerenin kapağını kapatın

Kabağın pişmesine yakın, beyaz peynirin yarısını ufalayıp serpin Ateşten aldıktan sonra, kalan peyniri de ufalayıp ilave edin

Kabak iyice soğuduktan sonra, servis tabağına alın Kıyılmış maydanozla servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.