![]() |
Terbiyeli Kerevizli Pirasa |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Terbiyeli Kerevizli Pirasamalzemeler 6 Pırasa 3 Bardak su veya et suyu 6 Kereviz kökü 2 Tatlı kaşığı tuz ![]() 200 gr ![]() 2 Orta boy soğan 3 Çorba kaşığı tereyağ 3 Çorba kaşığı sadeyağ Terbiyesi : 2 Yumurta, Yarım limon, Yarım bardak pırasa suyu ![]() tarifi Bir tencereye ölçülere göre, sadeyağ, tereyağ, küçük küçük doğranmış soğanlarla, döş tarafından kuşbaşı koyun eti koyarak 20 dakika kadar kavurun ![]() Sonra etlere et suyu veya su ve tuz ilave ederek tencerenin kapağını kapatın ve hafif ateşte bir saat pişirin ![]() ![]() ![]() Öbür yandan, bir tencerede yumurtaları kırıp, limon suyu da koyarak 3-5 defa çalkalayın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|