06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarli Kuşkonmaz
malzemeler
kilo yeşil kuşkonmaz,
2 yemek kaşığı kuru kekik,
6 yemek kaşığı tereyağı,
tuz,
şeker,
750 g unlu patates,
10 g kuru kuzu mantarı,
250 ml çiğ krema,
250 ml sebze suyu,
1 yemek kaşığı soya sosu (açık renk),
1 yemek kaşığı sirke,
beyaz biber,
2 demet yeşil soğan
malzemeler
1 Kuşkonmazları soyun İki 500 gramlık desteyi birer yaldız folyo parçasının üstüne dizin Üzerine birer kaşık kekik serpiştirin, 2 kaşık tereyağı koyun, tuz ve 1 fiske şeker ekin Folyoyu paket halinde kapatın Fırını 180 derecede ısıtın, kuşkonmazları 30 dakika pişirin
2 Patatesleri soyup küp halinde doğrayın ve tuzlu suda haşlayın Haşladıktan sonra suyu dökün, patatesleri ılınmaya bırakın ve tel süzgeçten geçirin
3 Kuzu mantarları 15 dakika ılık suya bastırın ve kıyın Mantarları kremanın içine atın ve hafif ateşte 10 dakika pişirin
4 Patatesleri tekrar süzgeçten geçirerek mantarlı kremanın içine Koyun Sebze suyunu dökün, sosu telle çırpın Soya sosunu, sirkeyi, tuz ve biberini ayarlayın
5 Soğanları yıkayarak verev olarak doğrayın ve 2 kaşık tereyağında 5 dakika kızartın
6 Folyoyu açın, kuşkonmazları bir tabağa dizin, soğan ve sos ile servis yapın
|
|
|