Mantarli Kuşkonmaz |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarli Kuşkonmazmalzemeler ![]() kilo yeşil kuşkonmaz, 2 yemek kaşığı kuru kekik, 6 yemek kaşığı tereyağı, tuz, şeker, 750 g unlu patates, 10 g kuru kuzu mantarı, 250 ml çiğ krema, 250 ml sebze suyu, 1 yemek kaşığı soya sosu (açık renk), 1 yemek kaşığı sirke, beyaz biber, 2 demet yeşil soğan malzemeler ![]() 1 Kuşkonmazları soyun İki 500 gramlık desteyi birer yaldız folyo parçasının üstüne dizin Üzerine birer kaşık kekik serpiştirin, 2 kaşık tereyağı koyun, tuz ve 1 fiske şeker ekin Folyoyu paket halinde kapatın Fırını 180 derecede ısıtın, kuşkonmazları 30 dakika pişirin 2 Patatesleri soyup küp halinde doğrayın ve tuzlu suda haşlayın Haşladıktan sonra suyu dökün, patatesleri ılınmaya bırakın ve tel süzgeçten geçirin 3 Kuzu mantarları 15 dakika ılık suya bastırın ve kıyın Mantarları kremanın içine atın ve hafif ateşte 10 dakika pişirin 4 Patatesleri tekrar süzgeçten geçirerek mantarlı kremanın içine Koyun Sebze suyunu dökün, sosu telle çırpın Soya sosunu, sirkeyi, tuz ve biberini ayarlayın 5 Soğanları yıkayarak verev olarak doğrayın ve 2 kaşık tereyağında 5 dakika kızartın 6 Folyoyu açın, kuşkonmazları bir tabağa dizin, soğan ve sos ile servis yapın
|
|
|
|