![]() |
Kuşkonmazlı Enginar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuşkonmazlı Enginar![]() İçindekiler (2 kişilik) 4 adet enginar 12 adet kuşkonmaz 8-10 adet arpacık soğan 1 adet limon 1 tatlı kaşığı şeker tuz zeytinyağı Hazırlanışı Soğanlar soyulup zeytinyağında kavrulur ![]() enginarlar tencereye tek sıra olacak şekilde yerleştirilir ![]() Üzerine koşkonmazlar yerleştirilir ![]() Tuz ve şeker serpilir ![]() Limonun suyu enginarların üzerine gelecek şekilde gezdirilir ![]() Enginarların hizzasına gelene kadar su ilave edilip en kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık yarım saat ağzı kapalı şekilde pişirilir ![]() Tencerede soğutulduktan sonra servis tabağına alınıp ikram edilir ![]() |
![]() |
![]() |
|