Cevizli Sebze Kavurması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Sebze KavurmasıSebze Yemekleri - Cevizli Sebze Kavurması Tarifi - Cevizli Sebze Kavurması Yapılışı Malzeme - 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour - 2 adet havuç (rende) - 2 adet kabak (rende) - 1 adet kuru soğan (piyazlık) - 4 adet taze soğan - 1 tatlı kaşığı kekik - Tuz ve karabiber - Sosu: - 300 g yoğurt - ½ su bardağı ceviz - 3 diş sarımsak - ½ demet dereotu (kıyılmış) - Üzeri İçin: - 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber - 1 adet domates Hazırlanışı 1 Havuç ve kabağın kabuklarını kazıyıp, ayrı ayrı rendeleyip, kaplara alın 2 Kuru soğanı piyazlık doğrayın 3 Taze soğanları ayıklayıp, kıyın 4 Cevizleri iri çekin 5 Sarımsakları ayıklayıp, kıyın 6 Domatesleri rendeleyin 7 Dereotlarını ayıklayıp, kıyın 8 Yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjour kızdırın, içine, rendelenmiş havuçları ilave edip, kavurun 9 Havuçlar kavrulunca içine rendelenmiş kabakları ekleyip, kavurun 10 Daha sonra kıyılmış taze soğanları, kekiği, tuz ve karabiberi ilave edip, pişirmeye devam edin 11 Sebzeler pişince servis tabağına alın 12 Sosu için; derin bir kâsede yoğurdu, kıyılmış dereotunu ve sarımsağı, iri çekilmiş cevizi karıştırın 13 Üzeri için; küçük bir tavada Sana Crème Bonjour kızdırıp içine rendelenmiş domatesleri ve kırmızı pul biberi ilave edip, pişirin 14 Sote sebzelerin üzerine cevizli, sarımsaklı yoğurt sosu gezdirin en son olarak Sana crème bonjourlu ve domatesli sosu gezdirip, servis yapın![]() alıntı |
|
|
|