Kıymalı Soslu Fırında Karnıbahar |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Soslu Fırında KarnıbaharKıymalı Soslu Fırında Karnıbahar - Kıymalı Soslu Fırında Karnıbahar Tarifi Malzemeler : 1 adet karnabahar 2 soğan 2 diş sarımsak 150 gr kıyma 1 çorba k salça Sıvıyağ Sosu İçin 1 çorba k söke un 2 su b süt Tuz, karabiber Muskat Sıvıyağ Üzeri İçin Kaşar peyniri Hazırlanışı Karnabaharı çiçeklerine ayırdıktan sonra haşlayın Üzeri için ise soğanları ince doğrayarak sıvıyağda kavurmaya başlayın Soğanlar kavrulunca üzerine kıymayı ve salçayı da ekleyerek yarı kıvamda pişirin Çok az su vererek kıvamını açıp bir taşım kaynatın Beşamel sosu için ise, unu sıvıyağda kavurun Kokusu çıkmaya başlayınca üzerine sütünü ekleyerek çırpınTuz, karabiber ve muskatını da ayarlayıp kıvamı yoğunlaşınca altını kapatın Yarı kıvamda haşlanan karnabaharları fırın kabına alarak iri doğrayın Tuzunu ve karabiberini ayarlayın Üzerine kıymalı sosu gezdirdikten sonra, beşamel sosu da gezdirin En son kaşar peyniri rendesi serpip önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin |
|