06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginar Karnıyarık
Enginar Tarifi - Karnıyarık - Enginar Karnıyarık Nasıl Yapılır
Malzeme
- 6 adet enginar
- 3 yemek kaşığı Sana yağı
- 250 g kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet havuç
- 2 adet domates
- 4 diş sarımsak
- 2 su bardağı et suyu
- 1 su bardağı bezelye
- ½ demet maydanoz
- Tuz ve karabiber
- Üzeri İçin:
- 3 adet domates
Hazırlanışı
1 Harcı İçin:Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, kıyın Domatesleri küp küp doğrayın
2 Kuru soğanları piyazlık doğrayıp, sarımsakları kıyın
3 Havucun kabuğunu kazıyıp, tavla zarı gibi doğrayın
4 Bezelyeleri önceden haşlayın Dereotunu kıyın
5 Yayvan bir tencerede Sana yağını kızdırıp, kıymayı kavurun Kıyma kavrulup suyunu çekince içine piyazlık doğranmış soğanları ve kıyılmış sarımsakları ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun
6 Soğanlar pembeleşince içine doğranmış sivribiberleri, havuçları, domatesleri, tuz ve karabiberi ilave edip, kavurun
7 Enginarları yayvan bir tencereye dizip, içlerini harç ile doldurum Daha sonra üzerlerine bezelyeleri serpip, etsuyunu gezdirip, dereotunu serpin
8 En son olarak üzerlerine ortadan ikiye kestiğiniz domatesleri koyup, orta ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirip, sıcak olarak servis edin
alıntı
|
|
|