![]() |
Enginar Musakka |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Enginar MusakkaEnginar MusakkaNasıl Yapılır - Enginar Yemeği - Musakka Kullanılacak malzeme (6 kişilik): 6 orta boy enginar, 1 limon, 25 gr soğan, 25 gr çam fıstığı, 25 gr kuş üzümü, 250 gr iki defa çekilmiş kıyma, 50 gr tereyağı (veya margarin), 2 bardak et suyu, 1 çay kaşığı tuz, 1 kahve kaşığı karabiber ![]() Yapılışı: Enginarlar dikkatlice ayıklanır, limonlu tuzlu suya atılır ![]() ![]() Soğan rendelenir ve iki defa çekilmiş yağlıca kıyma, fıstık ve üzümle birlikte kavrulduktan sonra enginarların üzerine yayılır ![]() ![]() ![]() 2 bardak et suyu da ilave ettikten sonra orta ateşe oturtulur ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|