Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelye, ezmesi

Bezelye Ezmesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelye Ezmesi



Bezelye Ezmesi Tarifi - Bezelye Ezmesi Yapılışı - Bezelye Ezmesi Nasıl Yapılır - Bezelye Ezmesi Malzemeleri

Islatılmış kuru bezelye tanelerinin kabuklarını çıkarıp üstünü örtünceye dek tatlı su doldurarak kapalı bir halde ateşe sürünüz Bezelyeler yumuşayınca kaşıkla eze eze karıştırarak sulu bulamaç olunca indirip şinuvadan geçiriniz Tekrar kuşhaneye koyarak tuzunu ekip çevire çevire katılaşıncaya dek pişiriniz Sonra kâseye alıp soğuduktan sonra limon suyu ile zeytinyağı akıtarak eze eze gevşetiniz Bir kahve kaşığı hardal, biraz da ince kıyılmış maydanoz koyunuz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.