Patlıcan Paçası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan Paçası![]() Malzemeler * 1 kg kemer patlıcan* 9 yemek kaşığı zeytinyağı * 4 yemek kaşığı un * 5 diş sarımsak * 5 yemek kaşığı sirke * tuz Hazırlanışı 1 Patlıcanları alacalı soyup halka halka doğrayın![]() 2 Doğranan patlıcanların üzerine tuz serpip yarım saat acısının çıkması için bekleyin![]() 3 Patlıcanları yıkayıp, sularını sıkıp, kuruladıktan sonra una bulayın![]() 4 Kızdırılmış zeytinyağında altın rengini alana kadar kızartın![]() 5 Yağını süzdürdüğünüz kızermış patlıcanları düz geniş kapaklı bir tencereye dizin![]() 6 Sarımsağı havanda tuz ile dövüp, sirkeyi ekleyin![]() 7 Hazırlanan sosu tenceredeki patlıcanların üzerine döküp kapağını kapatıp 15 dakika sosu çekene kadar pişirin![]() |
|
|
|