Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
enginar, sebzeli, zeytinyağlı

Zeytinyağlı İç Sebzeli Enginar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı İç Sebzeli Enginar



enginar nasıl pişirilir - zeytinyağlı enginar - sebzeli enginar - enginar tarifi - enginar yapılışı


MALZEMELER


Enginar 6 Adet

Enginarların bekletildiği limonlu ve unlu su 2,5 Su Bardak

Komili Sızma Zeytinyağı ¼ Su Bardak

Limonsuyu 1/2

Toz şeker ½ Çorba Kaşığı

Yağlı kağıt (büyük) 1 Adet

İç Malzemesi :


Arpacık soğan 15 Adet

Komili Sızma zeytinyağı 3 Yemek Kaşığı

Havuç 2 Adet

Bezelye ½ Su Bardağı

Patates 2 Adet

Sarımsak 4 Diş

Dereotu 1 Demet

Tuz-çekilmiş karabiber

Enginarın Ayıklandığı Su :


Su 5 Bardak

Un 1 Çorba Kaşığı

Limonsuyu 1/2

Süslemek İçin:


Taze dereotu

YAPILIŞI:


1- Bir tencereye; Komili Sızma zeytinyağını koyup, kızdırıp , içine karidesleri ilave edip, kavurun Daha sonra içine arpacık soğanları ve sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun

2- Soğanlar pembeleşince , içine doğranmış havuçları, patatesleri ve bezelyeyi ilave edip, bir taşım sebzeleri sote edin

3- Bu içe; küçük doğranmış 1 demet dereotunu, tuzu ve çekilmiş karabiberi ilave edip kabı ateşten alın ve bir tarafa ayırın

4- Büyükçe bir tencereye; 5 bardak su, 1 silme çorba kaşığı un ile yarım adet büyükçe limonun suyunu koyarak iyice karıştırın, un ve limonlu suya, ayıklanmış 6 enginarı koyun

5- Enginarları teker teker sudan çıkararak, içlerini karidesli harç ile doldurun; yağlı kağıdına sıkıca sarın, sonra kağıda sarılan her enginarın doldurulmuş tarafları üste getirilmiş olarak yayvanca bir tencereye yan yana döşeyin

6- Tencereye döşenmiş bu enginarlara, 1/4 bardak Komili sızma zeytinyağı, çeyrek adet limonun suyu, çeyrek çorba kaşığı toz şekerle iki ya da üç defa olmak üzere enginarları içine ayıkladığımız un ve limonlu sudan 2,5 bardak katarak, tencerenin kapağını kapatın ve enginarlar yumuşak bir hal alıncaya kadar önce kuvvetlice, sonra da orta kuvvetteki ateşte olmak üzere yaklaşık bir buçuk saat pişirin; ateşten alarak iyice soğuduktan sonra, kağıtlarını çıkarın ve servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.