![]() |
Kuzu Kavurmalı Enginar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Kavurmalı Enginarenginar tarifi - enginar yemeği - kuzu kavurmalı enginar nasıl pişirilir Kullanılacak malzeme (6 kişi için): 6 enginar, 750 gram yağlı kuzu eti, 1 çay kasığı tuz, 1 kahve kaşığı karabiber, 1 demet dereotu, 1 bardak et suyu ![]() Tarifi Yapımı: Enginarları güzelce temizleyip limonla ovduktan sonra dörde bölüp tuzlu ve limonlu suya atmalı ![]() ![]() Et kavrulunca enginarları büyükçe bir bardak (250 gramlık) et suyuyla birlikte bu kavurmaya katmalı ![]() ![]() Yemek suyunu çektiği halde enginarlar piş memişse biraz kaynar su katarak bir sûre daha kaynatmalı ![]() Tencereyi ateşten indirirken temizce yıkanmış ve kıyılmış bir demet dereotunu serperek sıcak sıcak servis yapmalı ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|