Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
enginar, kavurmalı, kuzu

Kuzu Kavurmalı Enginar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Kavurmalı Enginar



enginar tarifi - enginar yemeği - kuzu kavurmalı enginar nasıl pişirilir



Kullanılacak malzeme


(6 kişi için):


6 enginar,

750 gram yağlı kuzu eti,

1 çay kasığı tuz,

1 kahve kaşığı karabiber,

1 demet dereotu,

1 bardak et suyu

Tarifi


Yapımı: Enginarları güzelce temizleyip limonla ovduktan sonra dörde bölüp tuzlu ve limonlu suya atmalı Diğer taraftan bir tencerede kuşbaşı doğranmış kuzu etini güzelce ve suyunu tamamen çekinceye kadar kavurmalı


Et kavrulunca enginarları büyükçe bir bardak (250 gramlık) et suyuyla birlikte bu kavurmaya katmalı Bir çay kaşığı tuzla bîr kahve kaşığı karabiberi de serperek iyice karıştırdıktan sonra orta ısıdaki bir ateşte pişirmeli


Yemek suyunu çektiği halde enginarlar piş memişse biraz kaynar su katarak bir sûre daha kaynatmalı


Tencereyi ateşten indirirken temizce yıkanmış ve kıyılmış bir demet dereotunu serperek sıcak sıcak servis yapmalı



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.