Bezelyeli Kroket |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelyeli KroketBezelyeli Kroket Tarifi - Bezelyeli Kroket Yapılışı - Bezelyeli Kroket Nasıl Yapılır - Bezelyeli Kroket Malzemeleri Malzeme: 250 gram bezelye 2 adet soğan 1 kase Galeta unu 1 tablet Bizim Mutfak Et Bulyon 1 tatlı kaşığı Kırmızı toz biber 30 ml krema 60 gram Bizim Mutfak Un 2 adet yumurta Karabiber Kızartmak İçin : Bizim Ayçiçek Yağı Soğanları soyup zar şeklinde doğrayın Tencerede kavurduktan sonra bezelyeyi ekleyerek üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin Bezelyeler yumuşayıncaya kadar haşlayın Haşladığınız bezelyeleri blender ile püre haline getirin Un, krema, toz et bulyon ve baharatı ilave edip tatlandırın Soğumaya bırakın Karışıma 2 çorba kaşığı galeta unu ekleyerek yoğurun Misket büyüklüğünde yuvarlayıp aralıklı olarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin Buzlukta 1 saat kadar bekletin Donmuş olan kroketleri sırasıyla çırpılmış yumurta ve kalan galeta ununa bulayarak, kızgın yağda kızartın Köfteleri servis tabağına alın Sıcak olarak servis yapın |
|