Sebzeli Lahana Sarma |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Lahana Sarma4 kişilik Malzemeler: 1 lahana 500 gr çalı fasulye 2 soğan Yarım demet dereotu Yarım demet maydanoz 10 arpacık soğan 1 kırmızı dolmalık biber 2 su bardağı sıcak su 1 kesme şeker Tuz Hazırlanışı: * Lahanayı yaprak yaprak ayırıp haşlayın Taze fasulyeleri temizleyip haşlayın Soğanı soyup kıyın Dolmalık biberi temizleyip küçük küçük doğrayın Maydanoz ve dereotunu kıyın Arpacık soğanları soyun * Haşlanmış fasulyeyi süzüp küçük küçük doğrayın Doğranmış soğan, biber, fasulye, maydanoz ve dereotunu bir kapta karıştırın Malzemeyi, lahana yapraklarına paylaştırıp sarın Tencereye dizip üzerine zeytinyağını gezdirin Arpacık soğanları serpiştirip şeker ve suyu ekleyin Kısık ateşte 15 dakika pişirin Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın Soğuyunca servis yapın |
|