Patatesli Enginar Sepeti |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Enginar Sepeti![]() 6 kişilik Malzemeler: 6 enginar 3-4 patates Yarım çorba kaşığı un 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 limonun suyu 2-3 dal maydanoz 2-3 dal dereotu 2 çorba kaşığı dilimlenmiş zeytin Tuz, karabiber Hazırlanışı: *Enginarları temizleyip kararmaması için limonlu suda bekletin Enginarları süzüp tencereye alın ve üzerini örtecek kadar su ekleyin Tuz ve un ilave edip karıştırın Yumuşayıncaya kadar haşlayın![]() * 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 çorba kaşığı limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırın Enginarları tencereden kevgirle çıkarıp süzgece alın Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin![]() * Patatesleri kabuğu ile haşlayıp süzün Soyup ezin Dereotunu kıyıp yarısından fazlasını püreye ekleyin Kalan zeytinyağı, limon suyu, karabiber ve 1 tutam tuzu ekleyip karıştırın * Hazırladığınız püreyi enginarların içine paylaştırın Üzerini kalan dereotu ve zeytin dilimleriyle süsleyin Maydanozu kıyıp pürenin üzerine serpiştin ve soğuk olarak servis yapın![]() |
|
|
|