Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beşamelli, enginar, kıymalı

Beşamelli Kıymalı Enginar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamelli Kıymalı Enginar






Malzemeler:


? 5 adet Enginar

? 300 gram Kıyma

? 1 adet Soğan

? 2 diş Sarmısak

? 2 çorba kaşığı kıyılmış Maydanoz

? Tuz, Karabiber,

? Kırmızıbiber, Kimyon

Sosu için:


? 2 çorba kaşığı Un

? 2 çorba kaşığı Tereyağ

? 2 çorba kaşığı Kaşar Rendesi

? 1 su bardağı Süt


Hazırlanışı:


Enginarları suda 15 dk haşlayın Tavada sıvı yağla birlikte küçük küçük doğranmış soğanları kavurduktan sonra kıymayı ilave edin İnce ince kıyılmış maydanozları, rendelenmiş sarımsakları ve baharatları da ilave ettikten sonra kavurmaya devam edin Enginarların ortasına hazırladığınız içten koyup fırın tepsisine dizin Başka bir tavada tereyağıyla unu kavurup karıştıra karıştıra sütü ilave edin Beşamel sos piştikten sonra enginarların üzerine bir kaşık kadar koyup sostan koyup en üstede kaşar peynir rendesini serpin Enginarları fırında 5 dk kadar pişirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.