Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
graten, kereviz

Kereviz Graten

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kereviz Graten



Malzemeler


2 Adet Soğan

1 Diş Sarmısak

Kekik

50 gr Margarin

5 Dilim Tost Ekmeği

250 ml Süt Kreması

3 Adet Yumurta

Tuz, Karabiber

Rendelenmiş Muskat (küçük hindistan cevizi)

600 gr Kereviz

4 Yemek Kaşığı Limon Suyu

1 Çay Kaşığı Toz Şeker



Yemeğin Tarifi


Soğan ve sarmısağı soyup kıyın Kekikle birlikte 20 gr yağ ile kavurun Ekmekleri küb şeklinde doğrayın, kalan yağ ile kavurun Soğanlarla karıştırıp yuvarlak bir fırın kabının yayın


Krema ve iki yumurtayı karıştırın Tuz, karabiber ve muskatı ekleyin Yarısını ekmeklerin üzerine dökün Bir tencerede bol tuzlu su kaynatın, şeker ve limon suyunu ekleyin Kerevizi soyun, ince rendeleyin Kaynamakta olan suda 1 dakika haşlayın Hemen süzüp soğuk suya tutun, süzülmeye bırakın


Kalan yumurtanın sarısını beyazından ayırın Sarısını yumurtalı kremanın ayırdığınız yarısına katın Kerevizleri bu krema ve tuz ile karıştırın Yumurta beyazını kar haline gelene kadar çırpın Kerevizlere katın ve fırın kabındaki ekmeklerin üzerine dökün Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.