Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kereviz, pane

Kereviz Pane

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kereviz Pane



Malzemeler


1 Kg iri Kereviz

100 gr Un (2/3 su bardağı)

1 Yemek Kaşığı Limon Suyu

Tuz, Karabiber

2 Adet Yumurta

60 gr Galeta Unu (1/2 su bardağı)

3-4 Dilim Limon

60 gr Rendelenmiş Kaşar Peyniri

150 ml Sıvı Yağ (2 çay bardağı)



Yemeğin Tarifi


Kerevizleri soyun, ikiye bölün, 1 cm kalınlığında parçalar halinde dilimleyin

Tuzlu ve limonlu suda limon dilimlerini de ilave ederek 15 dakika haşlayın


Soğuk suya tutup süzün Kağıt havlu ile kurulayın Tuz ve karabiber serpin

İlk önce una, sonra çirpilmiş yumurtaya, en son galeta ununa ve peynir rendesine bulayin


Sıvı yağı orta ateşte ısıtın ve kereviz dilimlerini bu yağda kızartın Fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine çıkartın


Sosla veya garnitür olarak yemek yanında servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.