Tahin Soslu Börülce |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tahin Soslu BörülceTahin Soslu Börülce Tarifi - Tahin Soslu Börülce Nasıl Yapılır - Tahin Soslu Börülce Malzemeleri 1/2 Kilo börülce 1 Adet kesme şeker 1 Tatlı kaşığı tuz 2 Çorba kaşığı zeytinyağı 1 Su bardağı ince çekilmiş beyaz ceviz 2 Dilim ince kesilmiş bayat ekmek 1,5 Adet limonun suyu 2 - 3 Diş sarımsak 2 Çorba kaşığı tahin 5-6 Çorba kaşığı sızma zeytinyağı 5 - 6 Dal maydanoz 1/2 Tatlı kaşığı tuz 1 Tatlı kaşığı kırmızı biber 1 Kahve fincanı kaynar su 1 Tatlı kaşığı kimyon 1 Tatlı kaşığı kırmızı biber 3 Çorba kaşığı ekşi erik sosu 1 Çorba kaşığı üzüm sirkesi 3-4 Adet yarım ceviz ve 1 tatlı kaşığı kimyon (süslemek için) Börülceler yıkanır, iki ucu alınır, kılçıklı ise yanları da alınır ve 3 parmak kalınlığında kesilir Tencereye üzerini aşacak kadar su, bir adet kesme şeker ve tuz konur, pişirilir Suyu süzüldükten sonra börülcelerin üzerine buzlu su dökülür ve tekrar süzülerek servis tabağına alınır, üzerine iki çorba kaşığı zeytinyağı gezdirilir, bir kenarda bekletilir Ekmekler robota limon suyu ve ölçülü sızma zeytinyağı ile birlikte konur, çevrilir İyice ufalanmış bu karışım bir kaseye alınır, üzerine tahin, kimyon, kırmızı biber, tuz, ekşi erik sosu, üzüm sirkesi konur, karıştırılır Kıyılmış maydanoz ve sarmısak da ilave edilir, tekrar karıştırılır Koyu bir karışım elde edilir Bu karışım bir kahve fincanı sıcak su ile sulandırılıp, servis tabağındaki börülcelerin üzerine konur, kimyon serpilir yarım cevizlerle süslenir |
|