![]() |
Enginar Haşlama |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Enginar HaşlamaEnginarın Yaprakları Nasıl Yenir - Enginar Haşlama Tarifi - Enginarın Haşlaması Pazara gidip kendini kaybetmeyen yoktur aranızda sanırım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Enginarları yıkayın ve sap kısmını kesin ![]() Tencereye bir dilim limon koyun ve enginarın kesik yeri altta kalacak şekilde limonun üzerine oturtun ![]() Enginar yapraklarının arasında da iki adet limon dilimi yerleştirin ![]() Enginarın yarısına gelecek kadar su doldurun ve bir tatlı kaşığı tuz ilave edin ![]() Yaklaşık 20-30 dk kadar pişirin ![]() Piştikten sonra mayonez+sirke veya hardal+zeytinyağı karışımı ile hazırladığınız sosa yaprakları batırıp, dişinizle sıyırarak içindeki etli kısmı yiyebilirsiniz ![]() Yapraklar bitince enginarın kalbine ulaşacaksınız, buradaki tüylü kısmı bıçak yardımıyla kolayca sıyırıp tüketebilirsiniz ![]() alıntıdır |
![]() |
![]() |
|