Bezelyeli Madalyon |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelyeli MadalyonBezelyeli Madalyon Tarifi - Bezelyeli Madalyon Yapılışı - Banvit Yemek Tarifleri - Banvit Tarifleri ![]() İçindekiler: 1 paket Banvit Hindi Madalyon 500 gr sultani (araka) 70 ml zeytinyağı 2 adet orta boy soğan (kalın halka doğranmış) 250 gr mantar (kalın dilimlenmiş) 1 adet ufak boy havuç (kalın jülyen doğranmış) 1 tatlı kaşığı karabiber (dövülmüş) 1 demet dereotu (iri yapraklanmış) 80 ml su (kaynar) Zeytinyağını ısıtıp soğanları katın Orta ateşte altın sarısı renk alıncaya kadar 3-4 dak kızartın, bir kaba alın ve üzerini kapatın![]() Aynı tavaya, etleri yerleştirin her iki yüzleri altın sarısı renk alıncaya kadar 3`er dak pişirin![]() Sultanilerin kalın kısımlarının kılçığını boydan boya keserek alın ![]() Etlerin üzerine sırası ile soğan, mantar, havuç, karabiber, dereotunun yarısı ve sultaniyi yayın Suyunu ilave edin Üzerini kapatıp, hızlı ateşte 20 dak suyunu çekinceye kadar pişirin![]() Kalan dereotunu serperek servis yapın
|
|
|
|