Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelyeli, madalyon

Bezelyeli Madalyon

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Madalyon



Bezelyeli Madalyon Tarifi - Bezelyeli Madalyon Yapılışı - Banvit Yemek Tarifleri - Banvit Tarifleri




İçindekiler:

1 paket Banvit Hindi Madalyon

500 gr sultani (araka)

70 ml zeytinyağı

2 adet orta boy soğan (kalın halka doğranmış)

250 gr mantar (kalın dilimlenmiş)

1 adet ufak boy havuç (kalın jülyen doğranmış)

1 tatlı kaşığı karabiber (dövülmüş)

1 demet dereotu (iri yapraklanmış)

80 ml su (kaynar)


Zeytinyağını ısıtıp soğanları katın Orta ateşte altın sarısı renk alıncaya kadar 3-4 dak kızartın, bir kaba alın ve üzerini kapatın

Aynı tavaya, etleri yerleştirin her iki yüzleri altın sarısı renk alıncaya kadar 3`er dak pişirin

Sultanilerin kalın kısımlarının kılçığını boydan boya keserek alın

Etlerin üzerine sırası ile soğan, mantar, havuç, karabiber, dereotunun yarısı ve sultaniyi yayın Suyunu ilave edin Üzerini kapatıp, hızlı ateşte 20 dak suyunu çekinceye kadar pişirin

Kalan dereotunu serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.