![]() |
Karışık Sebze Kızartması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karışık Sebze Kızartmasısebze kızartması tarifi - karşık sebzeli kızartma nasıl yapılır - kızartma tarifi ![]() Karışık sebze kızartması malzemeleri 3 kabak 3 havuç 1 kırmızı dolmalık biber 1 sarı dolmalık biber 2 yumurta 1 su bardağı mısır un Yarım su bardağı galeta unu Kızartmak için Sıvıyağ Tuz Karabiber Karışık sebze kızartması hazırlanışı Havuçları temizleyin ![]() ![]() Biberleri temizleyin ![]() 1 cm’lik kalın çubuklar şeklinde kesin ![]() Tuzlu suyu tencerede kaynatın ![]() Havuçları ekleyip 1-2 dakika sonra biberleri ilave edin ![]() 2 dakika bekleyip kabakları ekleyin ![]() Hepsini orta ateşte 2 dakika haşlayıp süzün ![]() Mısır unu ve galeta ununu bir kapta harmanlayın ![]() Yumurtaları tuz ve karabiberle ayrı bir kapta çırpın ![]() Sebzeleri önce yumurtaya sonra galeta unlu karışıma iyice bulayın ![]() Yağı tavada kızdırıp sebzeleri kızartın ![]() Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün ![]() Servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|